Verlovingsringen

De keuze van een verlovingsring is een heel belangrijke beslissing. U kiest een ring uit onze collectie of u stelt zelf de ring samen. Na deskindige uitleg over de verschillende mogelijkheden, bepaalt u zelf of u voor natuurlijke diamant, cultuur diamant of een synthetische steen kiest. UIteraard gebeurt de realisatie in ons eigen atelier. We maken graag meer tijd voor u vrij op afspraak.

Trouwringen

We bieden u een uitgebreid gamma trouwringen aan. Daarnaast kunnen er ook op maat trouwringen gerealiseerd worden in ons atelier.

U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken via 050 41 29 65 of via info@vileyn.be.

Labgrown diamonds

Lab grown diamant is diamant die in een laboratorium wordt gemaakt.
Tijdloze witte diamanten of in fonkelende kleuren. Een gewetensvolle en
moderne keuze aan een betaalbare prijs.

Synthetische diamant, ook wel cultuur diamant of lab grown diamant genoemd, is diamant. Er is geen verschil tussen een natuurlijke diamant en een in het laboratorium ontwikkelde diamant, behalve dan de “oorsprong”. Het Gemological Institute of America (GIA), de Hoge Raad voor Diamant (HRD) en het International Gemological Institute (IGI) bevestigen met certificaat dat een laboratoriumdiamant identiek is aan een natuurlijke diamant behalve dat die door de mens wordt gecreëerd.

Synthetische diamant, lab grown diamant, lab created diamant, cultuur diamant.

Lab grown diamant wordt in het laboratorium gemaakt door dezelfde omstandigheden te creëren als in de natuur, namelijk zeer hoge druk en zeer hoge temperatuur. U kunt het vergelijken met het ijs dat in de natuur ontstaat bij zeer koude temperaturen en met het ijs dat in uw diepvriezer wordt gemaakt.

De drie grote leveranciers van diamantcertificaten GIA, HRD en IGI, bevestigen in hun diamantrapporten dat een lab grown diamant precies dezelfde optische, fysische en chemische eigenschappen heeft als natuurlijke diamant. Het enige verschil is de oorsprong. De ene wordt bovengronds ontwikkeld terwijl de andere uit de grond wordt ontgonnen.

Daarom is de diamant vanaf 0,30 ct vergezeld van een diamantcertificaat van de IGI (International Gemological Institute). Al de gecertificeerde diamanten hebben een fijne lasergravure op de rondist met het certificaatnummer en de vermelding “laboratory grown diamond”.

Is lab grown diamant een interessante keuze voor de hedendaagse consument?

Diamantontginning heeft een toenemende negatieve impact op mens en natuur. Dan is er natuurlijk ook nog het probleem van de “conflictdiamanten”.

Cultuur diamant is een milieuvriendelijke, maatschappelijk verantwoorde keuze. Bovendien is lab grown diamant ook veel goedkoper, wat de diamant toegankelijker maakt. U vindt hem ook in alle mogelijke kleuren en slijpvormen.

Contact

Vragen? Wil je graag een afspraak maken? Contacteer ons via: