Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik de maat van mijn juweel?

Ringmaat bepalen

De beste manier om uw ringmaat te bepalen is met een vergelijkbare ring die goed om uw vinger past. De binnenzijde van deze ring meet je in milimeters met een liniaal. Het is belangrijk dat u nauwkeurig de doorsnede van de binnenkant van de ring meet (zonder de rand dus). Het aantal gemeten milimeters is de maat van uw ring. 

Heeft u geen verglijkbare ring ter beschikking dan kan het ook op een andere manier. Neem een touwtje en doet dit rond uw vinger. Daar waar het touwtje kruist is de omtrek van je vinger. Je meet die afstand met een liniaal in millimeter en zo weet u uw ringmaat.


Kom je niet op een standaardmaat uit zoals aangegeven in de tabel, kies dan voor de eerstvolgende hogere maat.

Armband maat bepalen

Gebruik een meetlint om uw pols op te meten. Meet zoals op de afbeelding uw pols op, strak achter de knokkels van uw pols. 

Om uw armband maat te bepalen mag u hier ruim 2cm bij tellen. Wilt u graag een lossere armband telt u hierbij nog een cm bij.

Ketting maat

Een ketting heeft meestal een standaard maat. Om ongeveer te weten hoe uw ketting uitvalt kan u rekening houden met deze maten.

Wat zijn Labgrown diamonds?

Het gebruik van cultuurdiamant in juwelen wordt steeds populairder. Ook bij ons kunt u kiezen voor een in laboratorium gekweekte diamant. Deze is chemisch en optisch identiek aan een gedolven diamant.

Labgrown diamonds hebben dezelfde eigenschappen als natuurlijke diamanten. Het is een verantwoord, milieuvriendelijk en eigentijdse keuze.

Cultuurdiamanten zijn gemiddeld 30 à 40% goedkoper dan natuurlijke diamanten en het juweel wordt geleverd met een certificaat.