Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik de maat van mijn juweel?

Ringmaat bepalen

De beste manier om uw ringmaat te bepalen is met een vergelijkbare ring die goed om uw vinger past. De binnenzijde van deze ring meet je in milimeters met een liniaal. Het is belangrijk dat u nauwkeurig de doorsnede van de binnenkant van de ring meet (zonder de rand dus). Het aantal gemeten milimeters is de maat van uw ring. 

Heeft u geen verglijkbare ring ter beschikking dan kan het ook op een andere manier. Neem een touwtje en doet dit rond uw vinger. Daar waar het touwtje kruist is de omtrek van je vinger. Je meet die afstand met een liniaal in millimeter en zo weet u uw ringmaat.


Kom je niet op een standaardmaat uit zoals aangegeven in de tabel, kies dan voor de eerstvolgende hogere maat.

Armband maat bepalen

Gebruik een meetlint om uw pols op te meten. Meet zoals op de afbeelding uw pols op, strak achter de knokkels van uw pols. 

Om uw armband maat te bepalen mag u hier ruim 2cm bij tellen. Wilt u graag een lossere armband telt u hierbij nog een cm bij.

Ketting maat

Een ketting heeft meestal een standaard maat. Om ongeveer te weten hoe uw ketting uitvalt kan u rekening houden met deze maten.

Wat zijn lab grown diamanten?

Lab grown diamant is diamant die in een laboratorium wordt gemaakt. Tijdloze witte diamanten of in fonkelende kleuren en in alle mogelijke slijpvormen. Een gewetensvolle en moderne keuze aan een betaalbare prijs.

Synthetische diamant, ook wel cultuur diamant of lab grown diamant genoemd, is diamant. Er is geen verschil tussen een natuurlijke diamant en een in het laboratorium ontwikkelde diamant, behalve dan de “oorsprong”. 

Lab grown diamant wordt in het laboratorium gemaakt door dezelfde omstandigheden te creëren als in de natuur, namelijk zeer hoge druk en zeer hoge temperatuur. Het GIA, de HRD en het IGI bevestigen met certificaat dat een laboratoriumdiamant identiek is aan een natuurlijke diamant behalve dat die door de mens wordt gecreëerd.

Cultuur diamant is een milieuvriendelijke, maatschappelijk verantwoorde keuze. Bovendien is lab grown diamant ook veel goedkoper, wat de diamant toegankelijker maakt. U vindt hem ook in alle mogelijke kleuren en slijpvormen.