Rodania

Juwelen

Rodania werd in 1930 opgericht in het Zwitserse kanton Bern door Hans Baumgartner. In de 50-tiger jaren werd een maatschappij opgericht in Brussel dat optrad als internationaal knooppunt. In 1955 vertrouwde Hans Baumgartner de internationale directie toe aan een jonge en dynamische manager. Zijn naam is Manfred Aebi. Deze Zwitser had in België een gezin gesticht. In 1995 kocht Manfred Aebi de onderneming op. De officiële zetel van Rodania en alle logistieke activiteiten werden vervolgens naar Brussel verplaatst. In 2020 werd het merk Rodania verkocht aan 3 ondernemers uit de horloge branche in Zwitserland en België.

⦁ Zwitsers uurwerk
Rodania werkt enkel met Zwitserse systemen voor al zijn horloges. Deze worden voornamelijk geleverd door Ronda en ISA, algemeen bekend vanwege hun superieure kwaliteit.

⦁ Safier glas
Bekend om zijn buitengewone hardheid (vergelijkbaar met diamant). Bezit een grote krasweerstand en blijkt dus ideaal voor toepassing voor horloges.

⦁ Roestvrij staal
Rodania verwerkt enkel 316L roestvrij staal met een uiterst laag carbon gehalte. Dit biedt een grote weerstand tegen corrosie.

⦁ 5-jarige waarborg
Alle Rodania horloges worden 3 jaar gewaarborgd. Een verlenging van 2 jaar wordt aangeboden middels een registratie op de website van het merk.

Producten